Clabots advocaten

 

 

Vinaora Nivo Slider 3.x

De laatste dagen werd het land geteisterd door stormweer. Ook veel appartementsgebouwen werden getroffen. Ongetwijfeld worden syndici nu gecontacteerd door mede-eigenaars die vragen hebben over een eventuele vergoeding van de geleden schade via de blokpolis van het gebouw. Onze experts van B-cover building insurance en Clabots advocaten informeren.


Deze foto hebben we gemaakt op 18 januari 2018 in Antwerpen.

Men kan in geval van wateroverlast en stormschade inderdaad beroep doen op de brandverzekering van het gebouw, die al sinds 1995 verplicht de waarborg "stormschade" dient te omvatten.

De schade aan het gebouw veroorzaakt door een storm is dus gedekt door de brandverzekering. Toch is het belangrijk om de voorwaarden van uw contract hier na te kijken: de dekking is in beginsel slechts verworven voor de schade aan het gebouw zelf en is mogelijks beperkt of uitgesloten voor bijvoorbeeld de voorwerpen die aan de buitenkant van het gebouw bevestigd zijn (denk aan zonneweringen, uithangborden), het tuinmeubilair, de open constructies, de niet-verankerde materialen…

Aanvullend worden ook de kosten van afbraak en opruiming, eventueel (tijdelijke) herhuisvesting, gedekt. Ook reddingskosten die nodig waren om de schade te beperken zijn gedekt.

In het kader van een blokpolis is het echter ook relevant om te denken aan enkele specifieke waarborgen zoals een vergoeding voor de extra kosten die de syndicus moet maken of een dekking voor de ongewilde verbeteringen (extra kosten die men dient te maken omdat men bijvoorbeeld moet voldoen aan nieuwe isolatienormen bij de heropbouw).

Daarnaast is het mogelijk dat de stormschade aan het eigen gebouw schade veroorzaakt aan derden (losgekomen roofing die op de auto van een buur is gevallen, een dakpan die op het hoofd een voorbijganger is terechtgekomen..). Ook hier kan de brandverzekering een tussenkomst.

Wij adviseren u om elke schade te melden aan de syndicus. Deze zal op zijn/haar beurt aan de verzekeringsmakelaar van het gebouw advies kunnen vragen rond het al dan niet gedekt zijn van uw schade.

Neem vrijblijvend contact met deze experts of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar de partnerpagina van CLABOTS Advocaten: klik hier

Naar de partnerpagina van B-COVER building insurance: klik hier

 

MET DANK AAN DEZE PARTNERS

Logo-slider-ALBIMMO2.jpgLogo-slider-B-COVER2.jpgLogo-slider-BASF22.jpgLogo-slider-BTVnieuw.jpgLogo-slider-CLABOTSnieuw.JPGLogo-slider-COOPMAN-ORONA.jpgLogo-slider-DOSSIER-VERKIEZINGEN-2018-2.jpgLogo-slider-ISOLAIR.jpgLogo-slider-OPENSYNDIC.jpgLogo-slider-PROXIMUS.jpgLogo-slider-REIPROJECTS.jpgLogo-slider-SOPREMA.jpgLogo-slider-SYNCURA.jpgLogo-slider-TECTUM.jpgLogo-slider-UVS2019.jpgLogo-slider-VILLAJURIS2.jpg