nieuws

 

 

Vinaora Nivo Slider 3.x

BELG.be - 10.09.2017: Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein wil de regelgeving voor wie een leegstaand winkelpand ombouwt tot woning. Die kan nu drie jaar vrijstelling krijgen op de onroerende voorheffing. De maatregel mist echter zijn doel, omdat de voorwaarden te streng zijn. Daarom wil Tommelein versoepelen en de vrijstelling ook uitbreiden naar appartementen boven winkels.

In België staat ongeveer tien procent van de winkelpanden leeg, dat is bijna een verdubbeling tegenover 2009. In Oostende gaat het over 200 panden, in Gent over een kleine 500, in Antwerpen loopt het aantal zelfs op tot 1.400. Om die leegstand tegen te gaan, kan je in Vlaanderen drie jaar vrijstelling van de onroerende voorheffing krijgen (de jaarlijks belasting gebaseerd op het kadastraal inkomen) als je een leegstaande winkel ombouwt tot woning.

Lees het volledige artikel op BELG.be – klik hier

MET DANK AAN DEZE PARTNERS

Logo-slider-ALBIMMO2.jpgLogo-slider-B-COVER2.jpgLogo-slider-BASF22.jpgLogo-slider-BTVnieuw.jpgLogo-slider-CLABOTSnieuw.JPGLogo-slider-COOPMAN-ORONA.jpgLogo-slider-DOSSIER-VERKIEZINGEN-2018-2.jpgLogo-slider-ISOLAIR.jpgLogo-slider-OPENSYNDIC.jpgLogo-slider-PROXIMUS.jpgLogo-slider-REIPROJECTS.jpgLogo-slider-SOPREMA.jpgLogo-slider-SYNCURA.jpgLogo-slider-TECTUM.jpgLogo-slider-UVS2019.jpgLogo-slider-VILLAJURIS2.jpg