Vinaora Nivo Slider 3.x

Op 28 augustus 2017 stonden alle media bol van de lancering van de zogenaamde KAPERTOREN in Hasselt. Bouwpromotor Kolmont kondigde aan het appartementencomplex aan met deze tekst: "Deze 70 unieke starterswoningen - exclusief voor starters en investeerders - verenigen de verlangens van elke millenial." Deze "exclusiviteit" werd voorwerp van veel discussie.

Concreet komt het erop neer dat vlakbij universiteit en hogescholen een wooncomplex wordt opgetrokken waarvan voorstanders zeggen dat het project kansen zal bieden aan jongeren (tot 32 jaar) om in een (jonge) stad te leven. Tegenstanders vrezen vooral dat het project zijn doel zal voorbijschieten (starters of jongeren) aantrekken als de investeerders massaal op de kar gaan springen en het louter om centen zal te doen zijn.

Een bloemlezing van alle artikels terzake via GOOGLE search - klik hier

Het standpunt van VASTGOED-TV in het algemeen over wonen is dat we er sociologisch en functioneel alle belang bij hebben om te streven naar gemengde woonvormen, waarbij lot-verwanten een gemeenschap verzorgen en taken uitwisselen. 50 jaar geleden werd dit georganiseerd door bloed-verwanten; dat is vandaag niet meer haalbaar.

Website van de bouwpromotor en dit project: www.kolmont.com

MET DANK AAN DEZE BOUWPARTNERS