Villa Juris Advocaten

 

 

Vinaora Nivo Slider 3.x

Mr. Annelies Maes van VILLA JURIS Advocaten meent dat een Arrest van het Europees Hof van Justitie mogelijke een bom legt onder Gemeentelijke Ruimtelijke Uitvoeringsplannen…met onwettige stedenbouwkundige en verkavelingsvergunningen tot gevolg. 

In zijn arrest van 5 december 2017 met nummer RvVb/A/1718/0299 stelt de Raad voor Vergunningsbetwistingen de onwettigheid vast van een Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan en vernietigt vervolgens de hierop gebaseerde verkavelingsvergunning. Reden is de niet correcte omzetting van een Europese richtlijn in de Vlaamse regelgeving die in aanmerking werd genomen bij de totstandkoming van het RUP. Wetende dat heel wat steden en gemeenten zich hiervan niet bewust zijn, is het wachten op een arrest van de Raad voor Vergunningsbetwistingen alvorens de bom onder het gemeentelijk vergunningenbeleid ontploft.

Lees het volledige artikel: klik hier

MET DANK AAN DEZE PARTNERS

Logo-slider-ALBIMMO2.jpgLogo-slider-B-COVER2.jpgLogo-slider-BASF22.jpgLogo-slider-BTVnieuw.jpgLogo-slider-CLABOTSnieuw.JPGLogo-slider-COOPMAN-ORONA.jpgLogo-slider-DOSSIER-VERKIEZINGEN-2018-2.jpgLogo-slider-ISOLAIR.jpgLogo-slider-OPENSYNDIC.jpgLogo-slider-PROXIMUS.jpgLogo-slider-REIPROJECTS.jpgLogo-slider-SOPREMA.jpgLogo-slider-SYNCURA.jpgLogo-slider-TECTUM.jpgLogo-slider-UVS2019.jpgLogo-slider-VILLAJURIS2.jpg